torstai 21. toukokuuta 2020

Lisää laattaa, valmista tapetointia ja vierailu puusepällä

Ei meinaa ehtiä blogia päivittää samassa tahdissa kun remontti edistyy! Viime sunnuntaina 17.5. oli kylppäri, sauna, pikkuvessa ja työväeneteisen suihkunurkka saaneet lattialaatat. 

Kylppäri

Työväeneteisen suihkunurkka

Pikkuvessan lattia, kuvassa vielä ilman saumoja
Me itse jatkettiin salin tapetointia ja sainkin sen homman yhtä seinää vaille valmiiksi. Lisäksi valmisteltiin pikkuvessan tapetointi (= mies pursotti akustomassan kulmiin ja kun massa oli kuivunut, maalasin niiden yli seinän maalisävyllä). Mies kattolistoitti makuuhuoneen ja olohuoneen valmiiksi. Lopuksi siivottiin hiukan.

Keskiviikkona 20.5. oli sovittu visiitti paikallisen puusepän luokse, jossa käytiin tarkastelemassa keittiön hahmotelmaa! Keittiöluonnos on piirretty minun Ikean ohjelmalla piirtämäni mallin mukaan, eikä keittiön asetteluun juuri tullut puusepällä muutosta. Toki kaappien mitat on nyt täsmällisesti tähän tupaan sopivat ja joitain pikkufiksauksia tehtiin (mm. kaikkien korkeiden kaappien sekä muutaman yläkaapin yläreunan korkeus määritettiin keskenään samaan linjaan, vaikka alunperin oli ajatus mukailla ikkunoiden yläreunoja. Todettiin kuitenkin, että ikkunat eivät yllättäen olekaan keskenään samalla korkeudella, joten korkeus piti määrittää jonkin muun mittarin mukaan), mutta pääpiirteittäin mennään sen mukaan mitä itse ollaan aikanaan piirretty.

Sovittiin myös ovimalli sekä ovien väri, vetimet ja tasot. Olin jotenkin niin tohkeissani koko reissusta, etten huomannut ottaa yhtään kuvaa! Niinpä keittiön sävyt jäävät blogin lukijoille yllätykseksi.

Vaikka keittiömme paikalliselta puusepältä tuleekin, meille ei siltikään tule täyspuista keittiötä. Syynä on yksinkertaisesti kustannukset. Kokopuinen keittiö vanhassa talossa olisi upea, mutta uskon että tämä tulevakin on hieno ja palvelee meitä käyttötarkoituksessaan hyvin.

Puuseppävierailun jälkeen ajettiin Penttilään muksujen kanssa ja kun äitini saapui pelipaikalle myös, istutettiin esikoisen luumupuu uuteen kotiin. Se ei ole jostain syystä lähtenyt vanhassa kodissa kunnolla kasvuun, sitä on kiusanneet niin kirvat kuin rusakotkin, joten nyt peukut pystyssä että uusi kasvupaikka saisi pikkupuun kukoistukseen. Ainakin sijoitettiin se aurinkoiseen rinteeseen jossa on toinenkin luumupuu, joka teki viime kesänä valtavasti hedelmää vaikka on ollut täysin hoitamatta vuosikaudet.

Puun istuttaminen tuntui taas yhdeltä pieneltä konkreettiselta askeleelta kohti muuttoa. Vanhaan kotiin on sovittuna kaksi näyttöä pienen ajan sisään, ja henkeä pidätellen odotetaan, josko nyt olisi Ne Oikeat katsojat.

Keskiviikon reissulla tapetoin salin loppuun

Lapset ja vahti
Sali tuli tapetoitua loppuun. Laatoittaja oli käynyt saumaamassa molempien vessojen lattiat, kodinhoitohuoneen sekä työväeneteisen ja valanut tupaan leivinuunin ympärille pienen kaistaleen, ja ilmestyi vielä paikalle laatoittamaan kyseisen kaistaleen. Loppuviikosta hän tulee saumaamaan kylppärin ja asentamaan väliovet lisäosaan.

Mies aloitti ikkunaprojektia: smyygien ja vanhojen pokien hiomista ja maalaamista ja rakojen massaamista.

Eikä mene montaa päivää kun on taas sunnuntai ja päästään hommiin!

Salin tapettia jäi yli 3 avaamatonta rullaa, 1 avattu (josta otettu 2x2m vuota) sekä tuollaisia rullanloppuja, joista ei enää kaksimetristä vuotaa tullut, mutta lyhyempiä ovien ja ikkunoiden ylle kyllä. Jos näille olisi sinulla käyttöä, jätä kommentti! 120 e postitettuna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti