keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Lalalaattoja

Meillä on laattoja! Huutomerkki!

Isovessa

Kodinhoitohuone
Samoin tässä

Kylppäri, vasemmalla pesutornin kolonen ja oikealla suihkujen paikka

Marokkolaiset lattiassa

Kylppäriä ja saunaa kodinhoitohuoneesta päin kuvattuna

Työväeneteisen kurasuihku

Työväeneteistä ja kodinhoitohuonetta

Näyttää niin hyvältä! Tuo iso tumma laatta jota on kodinhoitohuoneessa ja työväeneteisessä on nettikuvien perusteella valittu, ja aika nappiin meni sekin. Tykkään tosi paljon ison vessan lattialaatan ladonnasta, ja samalla ladonnalla tulee myös kylppärin lattia sekä pikkuvessan lattia. Marokkolaislaatat, jotka olivat hintsan paksumpia kuin muut kylppärin lattialaatta, saatiin myös ongelmitta paikkaansa. Kokonaan valmista laatoituksen osalta olisi odotettavissa tämän kuluvan viikon aikana.

Raksasekamelska

Viime visiitillä minä aloitin salin tapetoinnin ja mies jatkoi listoittamista. Nyt on kattolistat isossa vessassa, kodinhoitohuoneessa, työväeneteisessä ja sisääntuloeteisessä. Toisinaan pienen kiroamisen säestyksellä, mutta siellä ne nyt on.

Ulkokulma kodinhoitohuoneessa



Saliin on tulossa seinien alaosaan ns. herrasväenpaneeli. Seinän alaosa maalataan ja rimoilla ja listoilla luodaan siihen kuvioita. Alunperin oli suunnitelmana rajata herrasväenpaneeli ikkunoiden alareunan tasolle, mutta kun aloin tutkia asiaa mittanauhan kanssa, totesin että tienpuoleiset ikkunat ovatkin liki 5 cm matalammalla kuin pihanpuoleinen ja päädyn ikkuna. Päädyimme hakemaan paneelille kompromissikorkeuden, joka tulee joka seinällä hieman yli ikkunan alareunan tasosta ja on melko liki 1:3 koko huoneen korkeudesta.

Salin tapetti on sama kuin isossa vessassa, Boråstapeterin Nocturne, mutta salissa värinä on upea viininpunainen



Pitkästä aikaa otettiin vaihekuvakin pihalta. Ulkopuolelta raksalla ei juuri ole tapahtunut mitään sitten syksyisen vaihekuvan, paitsi että ollaan saatu ulko-ovi, tilapäinen räystäskouru oven yläpuolelle, ilmastointipiipulle pellit sekä hattu ja toistaiseksi päästy eroon rakennustelineistä.

toukokuu 2020
Ja eikös näihin raksahommiin kuulu aina kunnon deadlinet? Jos vaikka esikoisen elokuussa alkava eskari ei olisi tarpeeksi painava pakote saada koti valmiiksi asumiskuntoon, olkoon tuo syyskuussa saapuvaksi odotettu kolmas lapsi sellainen...

5 kommenttia:

  1. Ihanaa, meillekin tulossa syyskuussa uusi tulokas. Ja tuleva koti vielä pahemmin levällään kuin teillä nyt, mutta tiedossa on ettei ehditä muuttaa ennen vauvaa :) mutta onnea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja onnea odotukseen! Millainen kotiprojekti sinulla on työn alla?

      Poista
  2. Kyllähän tuonne jo elokuussa muuttaa!!

    VastaaPoista
  3. Ja syyskuussa, kun uusi tulokas syntyy, on jo melkein valmista 😍🍀

    VastaaPoista
  4. Ostimme 30-luvulla rakennettua hirsitalon. 70-luvulla tehty kahteen suuntaan laajennus. Ja teidän tavoin perusteellinen saneeraus; hirsiä on vaihdettu, nyt välipohjalla katon uusia tukia sekä eristeiden vaihtoa. Alakerrassa hirsien piiluttamista, lattioiden oikomista, uuden leivinuunin pohjien valua, uuden piipun asentamista, ikkunoiden vaihto. Tuossa joitain 😊 täyspuinen keittiö ostettiin käytettynä, sitä olis mun tarkoitus kesällä alkaa hiomaan ja uudelleen maalaamaan.

    VastaaPoista