tiistai 10. syyskuuta 2019

Reikää seinään

Pienimmäinen sooloilee välietappikuvassa

Olipa todella mukavaa päästä työmaalle nyt vain viikon katkoksen jälkeen! Ulkoinen habitus oli ennallaan, sisällä oli edistystä. Putkimies oli käynyt ja lisäosan lattiaan oli ilmestynyt putkenpäitä (viemäreitä siis). Ja lattianiskat oli saatu koko saliin ja tuulensuojalevyllä tehtävää "harvalaudoitusta" myös aika lailla joka huoneen jokaiseen niskaväliin. 

"Hirsi näkyviin, tämä linja"
Siinä oli päivän työlista

Lisäosan ja vanhan osan liitoksessa oli purkuhommia. Taas. Uskomatonta miten paljon purettavaa riittää. Ei sillä, se on hyvin palkitsevaa ja terapeuttista hommaa, jäljen näkee välittömästi. Tarkoitus oli ottaa esiin alin hirsi joka juoksee uuden ja vanhan osan liitoksessa. Sitä varten piti purkaa seinää, joka tosin purettaisiin joka tapauksessa, jotta uudet kulkuaukot eteiseen ja pesutiloihin saadaan tehtyä.


Siitä. Mies otti irti eteiseen vievän oven karmeineen, ja oven on tarkoitus tulla uuteen oviaukkoon tilapäiseksi ulko-oveksi. Minä kaivoin välihuoneen vastaisesta seinästä ikkunat esiin. Tuossa on ollut kaksoiskuisti ja sen pariovet, ja parioven karmien sisään oli tehty nuo keskellä olevat tuplaikkunat

Vanhat parioven karmit. Tähän tulee rinnakkain ovet kodinhoitohuoneeseen ja isompaan vessaan

Ja karmit alhaalla. Otettiin talteen. Näihin kuuluu lasilliset pariovet

Puukkosaha, paras ystävä


Lattiakaivoja ja pöntönpaikkoja

Siinä se alin hirsi nyt on, esillä niin kuin piti. Vintille vievien portaiden uusi asemointi on vielä arvoitus. Voi olla että se on sitä työmiehillekin. 

Reikää seinässä

Sisänäkymä välihuoneen ovelta saliin

Salin lattia

Seuraavaksi on vuorossa lisäosan lattian valu. Ja eristeet ja lattialämmityskaapelien vetoa ja putkitöitä ja kaikkea mystistä. Tätä kirjoittaessani on panospuhdistamokin jo laskeutunut kuoppaansa. Niin jännää!

Raksaeleganssi! Hieman matkaa vuoden viherpihaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti