maanantai 16. syyskuuta 2019

Kun minä tapettia tilasin


Sunnuntaina konttasimme tuvan lattian alla. Teimme vesiputken ylösnousulle eristyspedin styroksista ja uretaanista, ja minä naputin johdonkiinnikkeillä yhden pitkän sähköjohdon kiinni lattianiskojen alapintaan. Sitä johtoa pitkin voidaan sitten joskus vetää sähkö ratsastuskentälle.



Sarjassamme kuvia joista ei tajua mitään. Siinä on eristetty päävesiputki ja keskeneräinen styroksipeti



Mies oli keskiviikkona opintomatkalla raksalla putkimiehen seurassa, ja tuli samalla auttaneeksi myös timpureita. Silloin tehtiin paljon kaikenlaisia toimenpiteitä liittyen putkivetoihin ja lisäosan eristämiseen, ja nyt sorapedin tilalla olikin sininen ihme jonka kätköissä risteilee vesiputkia:


Ovi! Aivan selvästi siinä on ovi

Suihkut

Siniseen eristeeseen oli piirretty lisäosan väliseinien paikat, ja yritin hahmottaa, millaiset tiloista sitten tulee. Vaikeaa on. Tuli myös paniikki, mahtuuko pesukone sille varattuun koloseen. Pitäisi mahtua mutta pitää myös varmistaa. Vintin portaiden kohtalo on edelleen mysteeri, sitä kohtaa ei ole piirretty mitenkään järkevästi. Siis rakennepiirroskuvat tehnyt insinööri ei ole piirtänyt. Hoh hoh.

Viikolla tontille oli myös saapunut kakkalaitos eli panospuhdistamo. Halvatun kallis musta mötikkä jota ei sitten oikeastaan arjessa tule miettineeksi lainkaan. Wlooooosh vaan ja pissat ja kakat katoaa pöntöstä. Harmi vaan että reaalimaailmassa ne eivät oikeasti katoa itsestään mihinkään, vaan niillekin pitää olla jokin oma systeemi. Ja nyt kun kerran perusparannusremonttia tehdään niin Penttiläänkin piti päivittää kaikkien pykälien mukainen jätevesisysteemi. Oli tarjolla kalliita ja vielä kalliimpia.

Siinä kakkalaitos

Ilmastointipiippu oli pellitetty ja hatutettu

Styroksipedin väkertämisen lisäksi meille oli määrätty purkutöitä. Taas. Kuinka hiton paljon voi olla purettavaa huushollista jossa kaikki on jo purettu?!

Nyt purettiin salista viimeisetkin huokolevyt pois eli kaikki seinät hirrelle. Ja nypittiin makkarin oven ja salin pariovien karmien raoista pois kaikki sammaleristeet, sillä ovenkarmeja täytyy hiukan nostaa jotta ovet mahtuvat liikkumaan myös uuden lattian päällä. Ja saattaapi olla että tuollaiset umpipuiset ovet ja karmit ovat 125 vuoden aikana vähän painuneetkin...

Mies katseli tätä näkymää ja totesi: Näyttäähän tää vähän siltä että meillä oli juhlat jotka sitten meni vähän pitkäksi

Opin raksaviestimään!

Toinen heippalappu raksamiehille: "Ei koolata, jää hirrelle"


Työturvallisuus 10+



Seuraavalla visiitillä jatketaan purkuhommia ja otetaan myös tupa kokonaan hirrelle. Purkua siis riittää ja riittää ja riittää. Toisaalta, onhan tässä paljon tullut uuttakin: lattianiskat on nyt tehty koko taloon. Hurraa! Ja alkaneen viikon ohjelmassa on ainakin salin seinien ja katon koolaaminen sekä ehkä lisäosan lattiavalu (tai sitten se menee seuraavan viikon alkuun). 

Niskat myös välihuoneessa ja eteisessä. Porraskomero vasemmalla varsin ilmavana

Ja koska on mainittu että kohta tulee seinäpintaa niin minäpä otin ja tilasin taloon ekat tapettirullat. Nih. Luotto on kova että kohta sisustetaan.


1 kommentti:

  1. Siistin näköinen kuitenkin tuo panospuhdistamo. Me olemme miettineet WehoPutsia mökille. Meillä itseasiassa nyt mökkikin on vasta etsinnässä, joka ostetaan. Mutta ne vaihtoehdot, jotka meillä on, ovat semmoisia että se varmasti sen panospuhdistamon vaatisi. Kiitos kirjoituksesta. Mielenkiintoista seurailla näitä projekteja.

    VastaaPoista