maanantai 10. elokuuta 2020

Se on menoa nyt

Viimeiset kaksi viikkoa tahti on ollut kova. Minä leikin yksinhuoltajaa toisaalla, pakkaan pakkaan ja pakkaan, ja mies puurtaa työnsä ja illat raksalla toisaalla. Viikonloppuna ajetaan eestaas ja yritetään pysyä tilanteen herrana. 

Kuvatkin laahaavat totuutta jäljessä - tässä tuvan lattia tuoreeltaan ekan kerroksen pintamaalissa. Nyt tilanne on se, että tupa on jo hyvin viikon kuivunut kahden maalikerroksensa alla, samoin salin lattia on kahteen kertaan tehty ja useamman päivän kuivunut


Koko huushollin viissataakuus ikkunaa on pesty, ja johan kirkastui! Kuvassa salin lattia vielä pelkässä pohjamaalissa





Vaan nyt, nyt se tapahtuu. Muutto. 

Kadoksissa ollut putkimies saapui paikalle. Samaan aikaan saapui sähkömies. Keittiö saapuu huomenna. Kanat muuttivat eilen. Keskiviikkona muuttavat hevoset ja minä ja lapset, koirat ja kissa. 

Tämä on todellista. 


Ellu ja Ellun kanat toista iltaa uuden kodin orrella. Asumus rykäistiin kasaan sunnuntaina kahdessa tunnissa sillä välin kun kanarouvilla oli hyvin paha mieli kissankuljetuslaatikossa


Vaatehuone/siivouskomero/se-mistä-piti-tulla-porraskomero


Kuopusta odottaa aitovanha, itse kunnostamani pinnasänky, jossa luultavasti isäni on vauvana nukkunut



Hiukan haastetta lamppujen sovittamisessa...


Heppojen pihatto on valmis ottamaan asukkaat vastaan (paitsi lamput pitää vielä kääntää niin ettei hevoset yllä niihin)


Ulkovuorikin etenee


Ja koska asiat tahtovat tapahtua ryppäissä, olemme saaneet ja hyväksyneet tarjouksen nykyisestä (vanhasta?) kodistamme. Tarjous on ehdollinen ja ehtojen toteutumista odotetaan elokuun loppuun saakka. Myös ostajilla on saatuna ja hyväksyttynä ehdollinen tarjous heidän omasta talostaan, joten kauppojen toteutuminen riippuu nyt kolmannen osapuolen asuntokaupoista - mikäli meidän talon ostajien talon ostaja saa oman talonsa myytyä 31.8. mennessä, saavat meidän talon ostajat omansa myytyä heille ja me myytyä meidän talomme näille meidän talon ostajille. Huh huh mikä ketju! 

2 kommenttia:

  1. Hei! Upealta näyttää! Hauska juttu sinänsä, tyttönimeni on Penttinen, ja isäni suvussa on ollut tila nimeltä "Penttilä". Liekö ollaan sukua? :D Mutta todella, upea näköisiä pintoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Sukua ei kuitenkaan taideta olla, tämä tila on kuulunut minun suvulleni "vasta" n. 80 vuotta, joten tilan nimen alkuperä ei ole meidän suvusta.

      Poista