keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Vanhat ovet pääosassa

Viime viikolla perjantaina ja sunnuntaina panostettiin oviin. Ja maalaamiseen. 

Puoliso roilosi ison vessan oven alareunasta pehmeän puun pois


Sitten hän muotoili terveestä puusta paikkapalat ja kiinnitti ne liimalla

Minä otin työn alle kodinhoitohuoneen oven. Hion oven kauttaaltaan 120 vahvuuden hiomapaperilla ja skrapasin vielä peilien kolosista ja koristeurista vanhaa maalia pois. Sitten hiukan paikkasin säännöllisiä naulareikiä, imuroin hiomapölyt pois ja lopulta vielä pesin oven nihkeällä liinalla

Ja sitten vedin pintaan ensimmäisen kerroksen pellavaöljymaalia. Ohennettiin ensimmäisen kerroksen maalia n. 15% tärpätillä ja lisättiin maaliin kuiviketta, jonka pitäisi sisämaalauksessa nopeuttaa kuivumista.  


Migreeninlaukaiseva haju tuosta öljymaalista tuli, mutta pinta on kaunis! Pellavaöljymaali on sitkasta, erittäin riittoisaa maalattavaa, jota saa työstää ihan kunnolla jotta saa maalikerroksesta tarpeeksi ohuen. Maalikerroksia on tarkoitus tulla oviin 2-3 kpl. 
Ovien fiksailun lisäksi maalattiin seiniä ja muureja. Mies teki paikkamaalaukset laatoitettuihin huoneisiin (ensin hioi vaadittavat kohdat, poisti pölyt, maalasi ja häivytti rajat) ja minä maalasin toiseen kertaan makuuhuoneen ja olohuoneen muurit, sekä ensimmäistä kertaa eteisen muurin. Näitä en sitten migreenipäissäni ole enää valokuvannut...

Myös salin seinään tulevat koristelistat on maalattu
Salin paneloinnin koristerimat käytiin ostamassa Bauhausista. Harmillisesti ei saatu ihan kaikkia puolipyöreitä listoja, vaan täytyy parin viikon päästä tehdä toinen reissu. Salin jalkalistat ostettiin myös.

Nyt on nykykodissa käynyt katsojia aika kivasti. Kodin myyminen on asia jota ei aktiivisesti pysty ajattelemaan, ettei vaivu epätoivoon. Ollaan jo kaksi vuotta yritetty saada tätä kaupaksi, ja kaikki mahdolliset tunnetilat on käyty läpi. Kodin laittaminen näyttökuntoon on jo rutiinia eikä tunnu enää miltään, että täällä on joku käynyt katselemassa ja arvioimassa. Enää en anna minkäänlaisen toiveikkuuden herätä, kun välittäjä ilmoittaa että joku haluaisi tulla näytölle. Yritän vain olla ajattelematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti