maanantai 13. toukokuuta 2019

Lupa annettu

Tänä aamuna köllötti sähköpostissa linkki Lupapisteen sivuille ja siellä tieto: rakennuslupa myönnetty. Hui ja jee!

Viime viikolla oltiin maanantaina puuhissa Penttilässä. Aamupäivä meni taas asioidessa sitä ja tätä löyhästi projektiin liittyvää, mutta puoliltapäivin päästiin pelipaikalle ilman lapsia, aloitettiin reteästi lounastamalla ja ruvettiin sitten hommiin.



Raivaussaha laulamaan ja syreenille kyytiä. Sanon kyllä että kolmemetrisiksi venyneet, joka suuntaan versovat ja perinteen mukaisesti kivikasaan istutetut syreenit olivat hivenen haastavia kaadettavia. Minä huhkin raivaussahan kanssa niin kauan kuin jaksoin ja vaihdettiin sitten vuoroa.

Kyllähän ne lopulta taipuivat kuitenkin



Suoritettiin samalla kokeilevaa omenapuunhoitoa moottorisahalla, mentaliteetilla kuolee se kumminkin. Jos rajulla leikkaamisella saataisiin vielä säästettyä se puu niin hyvä, mutta jos ei, niin tulipahan kokeiltua. Ajankohtakin tälle toimenpiteelle oli ihan väärä, mutta aina ei voi voittaa. Pari hyvin jäkälöitynyttä puuta jätimme vielä koskematta, kun en ollut varma, mitä lajia ne edustivat. Minun lapsuudessani Penttilän puutarhassa on ollut luumu-, kriikuna- ja omenapuita, ja olisi kovin kiva jos edes jokin säilyisi. Kaikki ovat vaan venyneet valtavan pitkiksi, versoneet holtittomasti, jäkälöityneet ja katkeilleet.

Minusta tuo talo on vaan aivan äärettömän kaunis
Kun olimme raahanneet kaikki kaadetut syreenit kahteen nippuun odottamaan haketukseen päätymistä, siirryimme hetkeksi vielä sisähommiin. Lapsenvahti laittoi viestiä että muksut eivät olleet syöneet juuri mitään tarjotusta ruuasta, ja minä vastasin: Ok, kaadetaan vähän seinää vielä ja tullaan sitten. Ja niinhän me tehtiin:

Turha häveliäisyys sikseen! Nyt meillä on ns. avokonttori

Valoa valoa valoa
Tiluksilla vietettyihin tunteihin nähden saatiin oikein hyvin aikaan. Seuraavalla reissulla saadaan riipaista pois loputkin keittiökaapistot, tiskipöytä, tuo pönttö ja muut vesikalusteet, sillä vedet on nyt katkaistu. Ja sitten sukelletaankin tuvan lattian alle, ja se vasta jännää onkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti