lauantai 2. maaliskuuta 2019

Läpi talon

Yksi parhaista asioista Penttilässä on se, miten valo kulkee talossa. Talo on rakennettu mäen päälle ja myös talven matalalta paistava aurinko ylettyy huoneisiin. Kevään tullessa valon määrä on suorastaan huikaiseva! Vaikka nyt se tosin tuntuu paljastavan kaiken mihin pitää ryhtyä...

Ihailen vanhoissa taloissa näkymää talon läpi, päästä päähän, huoneesta toiseen. Meidän näkymä on vielä sotkuinen ja kesken, mutta siellä se kuitenkin odottaa!

Tuvan ovelta eteisen ja välihuoneen kautta saliin
Käytiin järjestelemässä. Siivoaminen tuntuu tavaroiden siirtelyltä paikasta x paikkaan y. Siivoamisen lisäksi riivittiin tulevasta olohuoneesta pinkopahveja alas, ja vaikka tiedossa on että hirsitaloa tässä riisutaan, oli hirsien esiinsaaminen kuitenkin aika pysäyttävä tunne.


Tätä seinää kaavailtiin jätettäväksi hirrelle, mutta hirsien pinta vaatii hieman siistimistä. Seinää on joskus veistelty ilmeisesti suoristamistarkoituksessa ja pinta on tikkuinen. Myös väriero alaosaan on aika huomattava. Luulen että alaosassa on jokin vanha käsittely hirren pinnassa. Tykkään tuosta aika krouvin näköisestä salvoksesta! Käsityön jälki näkyy ja saa näkyäkin.

Kurkattiin myös vastapäiseen, makuuhuoneen puoleiseen seinään

Tapettikerroksia oli nykyisen pinkopahvin päällä ainakin 5, ja pinkopahvin alta löytyi kolmea vielä vanhempaa, suoraan hirteen naulattua tapettia. Ja näissä oli väriä ja kuviota!


Tämänvärisenä minä muistan mummilan kamarin






Rakennuslupaa varten alkaa olla kaikki kasassa, ja alustavasti on puhuttu työmiestä aloittamaan lisäosaa kesäkuun alussa. Sitä ennen tehtävät purkutyöt voidaan pääosin tehdä omin voimin. Niin ja huussi pitää kunnostaa, koska meiltä lähtee vessa ensitilassa kun purkamisessa päästään vauhtiin. Alkaa tuntua ihan todelliselta!

1.3.2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti