perjantai 12. kesäkuuta 2020

Tahti kiihtyy

Tai syytä ainakin olisi, tahdin kiihtyä. Ykskaks ollaan kukkeimmassa kesässä, muuton kaikki epämääräisimmätkin deadlinet lähestyvät ja kirsikkana kakun päällä, mies sai tänään töitä uudelta paikkakunnalta! Alkaa siis tuntua siltä että 150 km välimatkaa on hippasen liikaa.

Oman talon myyntikuvioissakin on varovaista myötätuulta, joten ehkä asiat vielä järjestyvät.

Viime viikon sunnuntaina siistittiin pihaa reunustavaa syreeniaitaa (sitä joka vuosi sitten vedettiin kokonaan maantasalle, ja joka nyt on kasvanut n. metrin korkeuteen ja paikkapaikoin vähintään yhtä leveälle). Minä hurruutin siimaleikkurilla pahimpia rikkaruohoja matalaksi, ja lisäksi siivottiin takapihalle unohtunut pinkopahvi/huokolevykasa pois. Ei vieläkään vuoden viherpiha, mutta hiukan siistimpi kumminkin!



Sunnuntain duuneihin kuului myös kylppärin seinien uudelleenmaalaus, ovien maalaus jälleen kerran, saunasuojan sutiminen saunan seinä- ja kattopaneeleihin sekä yhden eteisen seinän maalaaminen käyttäen sellaista maaliensotkemistekniikkaa että ammattilaiset saisivat slaagin (mutku se ei olisi riittänyt muuten!)

Kylppäri toiseen kertaan maalattuna, nyt hyvä

Saunaan meni saunasuoja, joka tosin oli aivan väritöntä

Eteisen seinä, jonka sävystä tuli täydellinen! Sitä ei vaan pysty enää ikinä toistamaan...

Kakkoskerroksen jälkeen jo vähän parempi pinta

Ja täällä kukertava ykköskerros vasta

Tällä viikolla suhataan kolmesti Penttilään. Keskiviikkona oltiin jälkikasvun kanssa Ikeassa, josta tarttui matkaan malja-allas pikkuvessaan sekä pari lamppua tupaan. Lisäksi syynättiin tarkkaan vessan kalusteita isoa vessaa silmälläpitäen ja taidettiin päättää, millaiset sinne tulee.

Lamppu poikineen

Ikea-pysäkin jälkeen suuntana Penttilä, jossa kerettiin muutama tunti puuhastella. Taas kerran maalasin ovet, ja mies raapi ovienkarmeja siistimmäksi vanhoista nauloista ja pinkopahvinriekaleista, ja siinähän se aika hurahtikin.

Seuraava visiitti oli tänään perjantaina. Ohjelmassa oli eteisen ja välihuoneen tapetointia, puutarhan perkaamista (nyt orapihlaja), listoitusta, työhaastattelu, herrasväenpaneelien mallintamista, huussin kesäsiivous ja ovenkarmin hiominen.

Hmm, valokuvattuna se näyttää edelleen pelkältä viidakolta

Eteistä

Ja välihuonetta (juu tulossa on puolipaneeli)

Herrasväenpaneelin mallinnokset roskarimasta tehtynä

Pikkuvessassa kattolistat

Ison vessan ovenkarmi hiottuna
Yksi reissu vielä nykäistään tälle viikolle, ja se on se klassinen sunnuntai. Eipä tulisi näistä hommista mitään ilman kullanarvoista äitiäni, joka jaksaa vahtia lapsia sekä raksalla että kotonaan! Nyt vielä rypistetään kuukausi, puolitoista niin sitten, sitten vihdoin pitäisi muuton olla totta. Odotan niin kovasti aikaa, kun saan alkaa asua tuota taloa ja kun se muuttuu meille kodiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti