maanantai 4. marraskuuta 2019

Villava tervehdys

Meitä odotti sunnuntaina varsin muuttunut näkymä. Ja kuuluma!



Talo oli puhallettu selluvillaa pullolleen! Kun viikko sitten talo oli vielä kylmänkalsea luuranko, nyt se oli kuumankostea umpio, joka nielaisi kaikki ympäröivät äänet ja tuntui yllättävän... asutulta. Seiniin selluvilla puhalletaan märkänä, ja kuulemma vettä oli kulunut puhallustöissä kokonainen kuutio, ja silti oli homma jäänyt kesken (koska se vesi oli loppunut kesken). Kun tuonne villavuoren sisään laitetaan 5 rakennuspuhallinta puhkumaan kuumaa ilmaa kuivumista vauhdittamaan, on lopputuloksena varsin trooppinen tunnelma. Kuutio vettä on meinaan aika paljon.




Lattioissa villa on kuivana, ja villaa kuuluu ylitäyttää ja sitten tampata tiiviiksi ja paperoida päältä. Tämäkin homma oli jo eteisen osalta edennyt niin että meillä oli osittainen lattia. Ihka oikea lattialevy joka ei enää lähde mihinkään (okei peittyy kyllä pintamateriaalin alle, mutta lattia kuitenkin!)


Nämä kuvat tulivat viestillä viikon puolivälissä. Sunnuntaihin mennessä nämä huoneet oli jo tampattu tiiviiksi, paperoitu ja puoliksi levytetty
Paperia!

Lattiaa!

Puhaltajat tulevat jatkamaan urakan loppuun huomenna tiistaina. Sähkötöitäkin oli edistetty viikon aikana ja hyvä niin, koska sähkövedot jäävät eristeiden sekaan piiloon.


Pistorasiaa ja katkaisijaa

Sisällä meillä ei ollut varsinaisesti muuta hommaa, kuin mitata tupa keittiösuunnitelmaa varten. Huomenna mennään K-Rautaan tapaamaan keittiösuunnittelijaa, vaikka nyt ehkä yleinen mielipide on kallistumassa siihen suuntaan, että keittiö tulee puusepältä. Tarjouksia kuitenkin kuulemme muualtakin, ja omien piirrosten tueksi tuntuu turvalliselta ottaa joltain ammattilaiselta myös näkökulmia. Vaikka aika nuijittu keittiön asemointi on jo nyt, kun vesipiste on määritelty ja sähköt vedetty tietyn ajatelman pohjalta.



Iltapäiväksi siirryimme oheishommiin, mies pellolle kyntämään ja minä nuijimaan aitatolppia helvetinkivikkoon hevosten tulevaan metsätarhaan.

Vahingossa osuin kangella koloseen jossa EI ollut kiveä heti vastassa

Palaan keittiöajatelmiin erikseen pikapuolin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti